2009. március 25., szerda

Megtorpanás 2009

Az ökoturizmus mindezek alapján jól jövedelmező üzletág. A világban szervezett ökoutak többsége a látványos természeti értékek, védett területek felfedezésére, a növény-, illetve állatvilág megfigyelésére irányul. Falvak, hegyvidéki és tengerparti települések, nem ritkán városok is célállomásai az ökotúráknak.

A gond a kiutazó ökoturizmussal, hogy rendszerint az érdeklődik a természettudatos utak iránt, aki nem tudja megfizetni őket, akinek viszont telne rá, nem feltétlenül ilyen jellegű kikapcsolódásra vágyik. A kis létszámú, egyedi programokat felölelő ökotúrák ára magas, pláne az olyan távoli országok védett élőhelyeire, ill. autentikus népcsoportjaihoz kalauzolják el az embert, ahol az európai körülmények megteremtése már önmagában sokba kerül.

2009

Idén világszerte megtorpant a turizmus, az iparágazat a becslések szerint két százalékkal rosszabb eredményeket produkál majd nemzetközi átlagban. A WTO közleménye szerint a gazdasági világválság miatt 2009-ben a turizmus stagnálása leginkább Európában és Amerikában lesz érezhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése